Feng Şui, “rüzgâr” ve “su” anlamına gelen, doğada var olan yaşam enerjisini, yaşanılan mekânlarda harekete geçirme yöntemlerini gösteren eski bir Çin öğretisidir. 5 bin yıllık bir geçmişi olan Feng Şui öğretisi bir din ya da tarikat değildir. Yani hangi dinin mensubu olursak olalım, evimizde uygulamamız da bir sakınca yoktur. Aksine evimize kattığı pozitif enerjinin hayatımıza etkisi çoktur. Her bütçeden insana hitap eden Feng Şui felsefesinin 5 temel yöntemi şunlardır.
1. Huzur Köşesi
Feng Shui stilinde salon döşerken en önemli nokta, odanızın sakin ve huzur verici olmasıdır. Bu sebeple, mobilyalarınızı daha yumuşak hatlı ve konforlu çeşitlerden seçin.
Mobilyaları duvara karşı yerleştirmeyin. Kapıya bakan mobilyalar daha uygundur.
Salonun girişi temiz ve ışıl ışıl olmalıdır. Aynaları salonun kapısının karşısına yerleştirmeyin. Kapıdan giren enerji aynadan yansıyarak dışarı çıkmamalıdır.
2.Bereket Köşesi
Sırtınızı odanızın giriş kapısına vererek karşıya baktığınız da sol köşe bolluk-bereket köşesidir. Akvaryum, rüzgar çanı ve kristal malzemeden yapılmış aksesuarlar odanızın bereketini artırır.
Bu köşeye balık figürleri, bibloları, ağlarda sayısı balık olan bir sahili andıran resimler, filler (7 fil) ya da akvaryumda altın renkli olan balıkları koyabilirsiniz.
Bolluk bereket için her şey öncelikle bilinçte başlaması gereken bir durum. Önce bilinç bolluğuna sahip olmalıyız. Daha sonra odamıza kattığımız enerji ile de bunu desteklemeliyiz.
3. Aşk Köşesi
Bu köşe odamızın sağ köşesidir. Aşk köşenize mutlaka öpüşen kuş çifti, çift mum (pembe, kırmızı, beyaz) öpüşen ya da sarılan çift biblolarını koymalısınız. Ama koyacağınız her şey mutlaka çift olmalı yani tek hiçbir şey olmamalı. Eğer bir resim ya da pano asmak istiyorsanız mutlaka birbirine aşkla bakan ya da sarılan çift resimleri koymanız önerilir.
4.Sağlık Köşesi
Fiziksel sağlığı; birliği ve tüm şeylerin dengesini sağlar. Bu önemli alan diğer alanların arasındaki etkileşimi sağlar ve onları birbirine bağlar. Odanın merkezidir. Feng Şhui’de sağlığı temsil eden renkler sarı ve toprak tonlarıdır. Bu alana eşya koyarken bu renkler tercih edilmelidir. Örneğin toprak rengi bir vazo ve içine konulan sarı çiçekler bu köşeyi dengede tutar.
5. Kariyer Köşesi
Bu köşe de yine odamızın sağ köşesindedir. Bu köşeye asacağımız tablo veya resimlerin kariyerini örnek alabilceğimiz kişiler olmasına dikkat etmeliyiz. Örneğin fotoğrafçı isek Ara Güler, moda ile ilgileniyorsak Coco Chanel’in tablosunu asmamız oldukça önemlidir.
Bu basit yöntemleri uygulayarak evimizin enerjisini arttırabilir böylelikle hayata daha pozitif bakabiliriz. Unutmamamız gereken en önemli şey bütün iyi düşünceler önce içimizde başlar ve yaydığımız enerji ile hayata yansır. Kötü şeyleri düşünmek bile onları çağırmaya sebep olur. Yani aslına bakarsanız Çinlilerin 5 bin yıllık Feng Şhui felsefesi ” Hayra yor hayır olsun” sözünden çok da farklı değil.