İstanbul büyük bir kültür sanat deryası… Öyle çok seçenek var ki… Her hafta yerli ve yabancı bir çok müzisyen konserler veriyor. Usta tiyatrocular muazzam oyunlar sergiliyorlar. Ünlü yerli ve yabancı ressamlar ve heykeltıraşlar tabloları, heykelleri, videoları ve enstolasyonlarıyla sanat galerilerini dolaşıyor. Bir çok ünlü yönetmenin filmleri vizyona giriyor ya da özel gösterimlerle seyirciyle buluşuyor. Bu hafta neler yapsak diye sormaktan tüm hafta sonumuz heba olup gidiyor. Kararsızlık yaşarken hafta sonunu evde geçirmiş ve hiçbir şey yapamadan iş başı yapmış oluyoruz. Stresli bir hafta değil de keyifli bir hafta geçirmek için sosyal faaliyetlere öncelik verin. Bu sorundan sizi kurtarmak için İstanbul’da her hafta hangi sergi, hangi tiyatro oyunu, hangi film, hangi festival ya da organizasyon varsa size tanıtacağım. Tatil günlerinizi dolu dolu değerlendirmek ve geçirmek isterseniz diye İstanbul kültür sanat rehberini sizin için hazırladım. Her hafta sizin için seçtiğim bir sergi, bir tiyatro oyunu, bir film ve bir konserden oluşan rehberimize plan yapmadan bir bakmanızı tavsiye ederiz. Haftanızı daha iyi değerlendirmek istiyorsanız bizi takip edin derim…
SERGİ/ 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kurdele Karma Sergisi
‘’Bir kadın…Darmadağın olmuş ruhuna ,kurdeleler bağlanmış.Boynuna ,kalbine dolanmış boğuyor…Ayaklarına dolanmış özgürlüğü çalınmış ,beline dolanmış namus olmuş alınmış,satılmış,öldürülmüş…’’
Bir senaryoydu kadının hayatı. Başrollerinde kendinin olduğu,senaryosunun dini ritüellere göre toplumun yazdığı…
Kırda şehirde ,dünyanın ,her köşesinde kadına uygulanan fiziksel,psikolojik,ekonomik…şiddet hep aynı senaryoyla,fakat değişik boyutları ile artarak devam ediyor.
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle açılan bu karma sergi kadının toplumsal varoluşunu, ikincil yapısını, irade ve ifade özgürlüğünü tartışan ve kadın sorununu dile getiren bir proje… Sergi, Galatea Art Galeride 04-31 Mart tarihleri arasında görülebilir.
TİYATRO/ Üst Kattaki Terörist
“Oradan nasıl gözüküyor?
Öldürürüm oğlum sizi! Canınıza okurum!
Tamam. Biraz daha çık. Üst kata mesela.
Ne işim var benim orada lan! Ayarlarımla oynamayın benim. Delirtmeyin adamı!
Tamam biraz daha yukarı çık.
Nereye çıkacağım şerefsiz! Dağa mı çıkayım?”
Emrah Serbes’in Erken Kaybedenler adlı kitabından perdeye uyarlanan bu oyunun baş kahramanı küçük faşo Nurettin’dir. Nurettin, mayına basarak ölen asker abisinin yasını tutarken üst kata Kürt bir öğrenci olan Semih taşınmıştır. Semih’le Nurettin arkadaş olabilecek midir? Barış süreci bu iki komşu arasında nasıl ilerleyecektir? Toplumsal barış üzerine harika bir oyun izlemek isterseniz Sami Berat Marçalı’nın sahnelediği bu tiyatro oyununu mutlaka görün derim. Üst Kattaki Terörist, Karaköy’de İkinci Kat Sahnesinde 06, 07, 12, 13, 16, 20, 21, 26, 30 Mart tarihlerinde görülebilir.
KONSER/ Baba Zula
Baba Zula grubu 1996 yılında Murat Ertel, Levent Akman ve Emre Önel tarafından kurulmuştur. Halk müziği elektronik müzikle harmanlayan Baba Zula grubu her şeyin ve hatta şarkıların bile birbirine benzediği şu dünyada eşi benzeri olmayan bir müzik yapmaktadırlar. Grup üyeleri müziklerini ‘uzay yolu oryantal müziği’ olarak adlandırıyorlar. Birbirinden ilginç sahne şovları, etnik kostümleri, sahneye fırlayan dansözleri ve lazer ışıklarıyla rengarenk bir müzik ziyafeti çekmek isterseniz 7 Mart Cumartesi akşamı sahne Bronx Pi’de grubu dinleyebilirsiniz.
SİNEMA/ Bir Varmış Bir Yokmuş
Nehir, bir gün bir şarkı dinler ve hayatı değişir. Bu şarkıyı yazan adamı bulmak için yollara düşer ve şarkının sahibi Rock’çı Ozan ile tanışır. Fakat Ozan, ağır arızaları olan, yalnız, içe dönük ve karmaşık ruh haline sahip bir adamdır. Med cezirlerle dolu bu aşk hikayesinden sağ çıkmak mümkün müdür? Kendini müziğin ritmine kaptıran ve müziğe eşlik eden bu kadının hikayesi Bir Varmış Bir Yokmuş’un yönetmen koltuğunda İlksen Başarır oturuyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise Mert Fırat, Melisa Sözen, Mustafa Uzunyılmaz ve Judith Lieberman gibi isimler yer alıyor. Film, 6 Martta vizyona girecek.
Bir cevap yazın