Plastik ve estetik cerrahide gençleştirmek ve yenilemek için kullanılan kök hücreler, hastalar ve hekimler için oldukça fazla avantajı olan bir yöntemdir. Bu yöntem kişilerin kendi doğal hücreleri ile uygulandığından dolayı avantajlar sağlar. Kök hücre uygulamasının uygulandığı bölgelerde kan dolaşımı arttığından dolayı cilt parlak bir hal alır ve gençleşir. Kök hücreler enjekte edildiği bölgelerde hücrelerin oluşumlarını arttırarak gençleşmesini sağlar. Kişilerin kendi doğal hücreleri olan ve reaksiyon riski taşımayan kök hücreler, yeniden vücudumuza yerleştirildiğinden dolayı kolay bir biçimde yaşamaya başlarlar. Hemen hemen ağrısız şekilde yapılan uygulamada büyük olan cerrahi işlemlerde olduğu gibi şişmeler ve morarmalar gözükmez. Dikiş gerektirmeyen uygulamada uygulanan bölgede izler kalmaz. Uygulama sonrasında yorucu kontroller, ağrılı kontroller olmaz ve pansuman gerektirmez. İyileşme süresi oldukça kısadır. Yapılan tedavinin etkisi de kısa sürelerde ortaya çıkmaya başlamaktadır.
Kök Hücre Uygulamaları Nasıl Yapılmaktadır?
Genel ve lokal anestezi ile yapılan kök hücre uygulaması enjektör ile kişilerin kurtulmak istediği bölgelerde, kalça, bel ya da karın bölgesinden belli bir miktarda yağ dokusunun özel kanüller yardımı ile alınmasıdır. Sonrasında ise belli başlı işlemden geçirilen kök hücreler yağ hücrelerinden ayırt edilmektedir. Kök hücreleri içeren sıvı bir hale getirilir. Milyonlarca kök hücre içeren sıvı ihtiyaca ve kişinin isteğine göre enjekte edilmektedir.
Yüz Gençleştirmede Kök Hücre
Yüz dokuları da yaşın ilerlemesinden kaynaklı olarak vücutta bulunan diğer dokular gibi zayıflayıp yaşlanmaya başlamaktadır. Yaşlandıkça hücre sayıları da gitgide azalır. Hücrelerin azalması ve eksilen dokular ile kök hücre tedavisi ile tamamlanarak gençleşme sağlanmaktadır. Bu yöntemin yağ hücresi tevdisinden farkı ise; yağ hücreleri yüz kısmına enjekte edildiğinde oksijensizliğe tahammül edemediği için birçoğu ölür ve erir. Kök hücreler ise oldukça dayanıklıdır. Yerleştirildiği ortama oldukça hızlı adapte olurlar. Bu kısımda yerleşip çoğalmaya başlarlar. Kök hücrelerin yaşamaya ve tutunmaya olan potansiyeli yüksektir. Mesela; yanık hastalarında cilt alt dokusuna verildiğinde daha iyi cil oluşuma zemin hazırladığı ve daha iyi bir kanlanma sağladığı gözlemlenmiştir. En önemli olan özellikleri de yerleşmiş oldukları dokuda sağlamış oldukları enzimler ile kan dolaşımını ve damarlanma sağladıkları için doku gençleşmesini sağlamaktadır. Yüzdeki eksik olan bölgelere kök hücreler yağ dokusu ile desteklenerek yerleştirilir. Yaşlanmış ve sarkmış olan yüz estetik açıdan konseptlere uygun bir biçimde yeniden şekillendirilmektedir. Yerleştirilmiş olan kök hücreler sayesinde dokular yeniden canlanmaktadır. Boyun, çene kenarları, dudaklar, alın, yanaklar, göz çevresi dolgunlaşır ve yenilenir.
Tedavi Sonrasında İyileşme
Kök hücresi uygulaması sonrasında kişilerde hızlı bir iyileşme olur ve beklenen etkiler hemen görülmeye başlar. 3 ila 7 gün içinde kişiler normal hayatlarına dönmeye başlamaktadır. Bu dönem süresinde sigara içilmemesi ise altın kuraldır.
Bir cevap yazın