Özellikle soğuk kış günlerinde içimizi ısıtacak tarhana çorbası tarifi, bilmemiz gereken en önemli tariflerden biridir. Vücudumuzda bir kırıklık hissettiğimizde, ilaca sarılmadan evvel hemen bol sarımsaklı bir tarhana çorbası, çoğu zaman hiç hasta olmadan ya da hastalığı hafif bir şekilde atlatmamızı sağlar.
Birçok sağlıklı gıdayı ve sebzeyi içeren tarhananın yapımı günlerce sürer. El emeği göz nuru denilebilecek tarhana un haline gelmişse, çorba için çok az kaldı demektir. Peki, en pratik tarhana çorbası nasıl yapılır, hemen tarife geçelim!
Tarhana Çorbası Püf Noktaları Nelerdir?
- Nanenin kavrulmuş tadından hoşlanmıyorsanız ve daha soft bir nane tadı istiyorsanız, naneyi çorba piştikten sonra da katabilirsiniz.
- Çorbanın besin değerini yükseltmek için kıymayla da yapabilirsiniz. Bunun için, tereyağı koyduktan sonra salçayı eklemeden önce 2 yemek kaşığı kıymayı kavurarak yapabilirsiniz. Sonrasındaki tüm işlemler aynıdır. Kıyma besin değerini artırırken, çorbanın lezzetine de lezzet katacaktır.
Tarhana Çorbası Malzemeleri
- 3 yemek kaşığı tarhana unu
- 6 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 diş sarımsak
- 1 buçuk yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber

Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?
- 1 su bardağı soğuk suyun içerisine 3 yemek kaşığı tarhanayı koyalım ve iyice karıştıralım.
- Çorba tenceresini ocağa alarak tereyağını tencereye koyalım.
- Çok minik doğradığımız sarımsakları ekleyelim ve iyice kavuralım. Sarımsaklar birden yanarsa kötü bir tat oluşturur ve aynı zamanda kötü bir görünüme de sebep olabilir. Bu yüzden sarımsakları mutlaka kısık ateşte kavuralım. Ayrıca, sarımsağı seviyorsanız birkaç diş daha koyabilirsiniz.
- Kavrulan sarımsakların üzerine salça ve naneyi ekleyip kavuralım.
- Kavurduktan sonra 5 su bardağı su ekleyip, ara ara karıştırarak kaynamaya bırakalım.
- Kaynayan karışımın üzerine bardaktaki tarhanayı yavaşça ilave edelim. Bu sürede karıştırmaya devam edelim.
- Çorbamız kaynadıktan sonra pul biberi de ekleyelim ve yaklaşık 10 dakika daha kısık ateşte kaynatalım. Kaynadıktan sonra çorbamız artık servise hazır.
Tarhana ununu yapmak ne kadar zahmetli olsa da çorba haline getirmesi bir o kadar pratiktir. Ayrıca tarhana çorbası, yetişkinler için vazgeçilmez bir şifa çorbasıyken, bebeklerin gelişimi için de doktor tavsiyesidir.
Diğer çorba tariflerimize de göz atabilirsiniz:
Bir cevap yazın